ZÜHRE ANA Qarag'ay konuslari pastasi
Yosh qarag'ay konuslarining shifobaxsh xususiyatlari qadimgi tabiblarga allaqachon ma'lum bo'lgan. Ular o'rmonning bu sovg'alarini qatron va qarag'ay ignalari bilan birga yig'ib olishdi, so'ngra oshqozon, bo'g'inlar va nafas olish organlarini davolash uchun ishlatishdi. Zamonaviy tadqiqotlar shuni ko'rsatdiki, qarag'ay konuslari bir qator foydali xususiyatlarga ega. Ular muqobil tibbiyotda turli kasalliklarni davolash va oldini olishda tobora ko'proq qo'llanilishi ajablanarli emas.
Qarag'ay konusining foydali xususiyatlari, shuningdek, ular tarkibidagi tanin bilan bog'liq. Bu biriktiruvchi vosita yallig'lanish, qon ketish va toksinlar bilan kurashishga yordam beradi. Askorbin kislotasi immunitet tizimini mustahkamlaydi va asab tizimini tinchlantiradi. Yosh qarag'ay konuslari tarkibida B, K va P vitaminlari, kaltsiy, temir, magniy, fosfor, rux va boshqa foydali makro- va mikroelementlar mavjud.
Ilova: Kuniga 2 marta ovqatdan yarim soat oldin shirin qoshiqdan foydalanish tavsiya etiladi.
Ogohlantirishlar: har foydalanishdan oldin xamirni aralashtiring. Quyosh nurlaridan saqlaning. Xona haroratida saqlang.